POTENTIALE – IDEKATALOG – AUTOMATISERING

En robot kan ses som en ekstra medarbejder. Robotten udfører en opgave på samme måde som en medarbejder, og ligesom medarbejderen kan robotten løse mange forskellige opgaver, men den kan kun løse en opgave af gangen. Opgaverne lægges ind, så de kan afvikles efter hinanden. Hvis man vil have løst to opgaver samtidig, skal man anskaffe to robotter.

Forudsætningen for at bruge en robot er, at det er en regelbaseret proces, som bruger digitale datakilder. At en proces er regelbaseret betyder, at man kan beskrive, hvad medarbejderen gør, når opgaven løses, og man vil kunne lave et flowdiagram over hændelserne. Datakilder er digitale, når dataene findes i en fil, i et system eller på nettet. Det kunne f.eks. være data i en læsbar PDF-fil, i en Excel-fil, informationer i en database, i et ERP-system eller på en hjemmeside.

Når man tager udgangspunkt i, at ”hvis man kan gøre det med tastatur og mus, så kan man også gøre det med RPA”, så er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad RPA kan bruges til. Det er ikke kun indenfor finansprocesser, at man kan bruge robotter. Potentialet er mindst lige så stort indenfor virksomhedens øvrige funktionsområder, hvor gentagende processer findes i lige så stor udstrækning. Nogle eksempler kunne være:

 

Som en del af implementeringen af en robot vil man ofte udarbejde et idekatalog. Idekataloget indeholder de processer, som vil være egnet til RPA. Idekataloget kan indeholde en kort beskrivelse af processen, potentiale, antal gentagelser, involverede funktioner og en vurdering af nødvendige ressourcer. Idekataloget danner grundlag for prioritering af rækkefølgen for implementering af processerne på robotten og vil løbende blive opdateret med nye initiativer. Det kan også danne grundlag for dokumentation af, hvilke processer der er i drift.

Mange spørger, hvornår det kan betale sig at benytte en robot. Generelt gælder det, at jo flere gentagelser og jo flere regler processen indeholder, jo mere mening giver det at indføre en robot. Man vil dog opleve, at når man har anskaffet en robot, så vil man lægge flere processer ind på den.

Men har man en proces, som skal være 100% korrekt, så vil man også benytte robotten til den, selv om der er få gentagelser eller simple regler.

Man vil normalt opnå en tilbagebetalingstid på at investere i en administrativ robot på et år, når man har automatiseret processer svarende til en halv medarbejders arbejde.

Kontakt os

Jeg vil gerne have en ide til hvor meget jeg kan spare ved at bruge en eller flere digitale robotter.

RING: 2020 7727

 


    Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.